Kevin Love’dan Cavs’deki Yeniden Yapılanmaya Sinkaflı Gönderme!

By Eurohoops Team / info@eurohoops.net

Kevin Love, 2016 yılında şampiyonluk kazanan Cleveland Cavaliers kadrosunun büyük üçlüsünden geriye kalan son isim. LeBron James ve Kyrie Irving, şampiyonluktan sonraki senelerde takımdan ayrılırken Love, kontratını uzatma kararı almıştı.

Love, tecrübeli bir oyuncu olsa da son dönemde gündeme gelmesinin sebebi olan şeyle pek de parlak değil. Son olarak Cavaliers’ın Toronto Raptors ile oynadığı karşılaşmada topu oyuna sokarken hata yapan Love, Raptors’ın bomboş bir üçlük atmasına imkan verirken hatasını telafi etmek için hiç efor sarf etmemesi sosyal medyada dünün en çok konuşulan konularından birisiydi.


Veteran bir oyuncu olarak sürekli olarak kaybeden bir takımda motive kalmak çok kolay değil. Cavaliers’ın yeniden yapılanma döneminden geçtiği de bariz. Fakat Love’ın bu umursamaz hali, birçok spekülasyona da sebep oluyor. Raptors maçında yaşanan olayın ardından cleveland.com’dan Chris Fedor, tecrübeli oyuncunun daha önce yeniden yapılanma sürecinin “kafasını s*ktiğini” ifade ettiğini belirtti.

Love’ın motivasyonunu kaybetmiş olması çok doğal. Tecrübeli uzunun sakatlıktan döndüğünden beri Cleveland, oynadığı 16 maçta sadece 4 galibiyet alabildi. Cavs’in özellikle bu sezon çok maç kazanabildiğini söylemek mümkün değil. Bu mental olarak üstesinden gelmesi çok kolay bir şey değil. Sezon başında bir dönem Cleveland’ın bir süre boyunca play-in yarışı için umutlanıp bu noktaya gelmesi de çok yardımcı olmuyordur.

Ancak Cavaliers ile 4 yıl 120 milyon dolar değerinde bir sözleşmesi bulunan Love’ın daha sorumluluk sahibi davranması da gerekiyor. Love, son dönemde pek memnun gözükmese de Cavaliers’ın tecrübeleri sebebiyle ona bir lider olarak ihtiyacı var.

Basketbol gündemindeki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!

NBA gündemindeki son gelişmeler için tıklayın!

Related Post